Коментар | Истории след Околовръстното

Какво ще откриете в тазгодишното издание на "Капитал градове", посветено на София-област

Мила Лозанова    ©  Мила Лозанова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Регистрационните номера на колите от София-област логично започват с буквите СО. Това съкращение обаче отдавна е прекръстено на "след Околовръстното" като подигравателно подхвърляне за всички, които живеят в околията на София, но не са точно софиянци. Безспорно е, че столицата на България е черна дупка, която засмуква цялото внимание в страната, а най-потърпевши от това са именно малките общини около нея, които остават дълбоко в нейната сянка.

Всичко това създава грешното впечатление, че около София не се случва нищо. В действителност София-област е пълна с живот, при това разнообразен. В нея има големи компании, има и малки инициативи. Има вековни истории, има и съвсем модерен туризъм.

В тазгодишното издание на "Капитал градове", посветено на София-област, ще откриете истории за космически училища, щрауси, картофи, царски болници, изоставени бани, монголски юрти, скокове с парашут и не само. Всички те са там, за да свидетелстват за шарения живот на софиянците, които не са точно софиянци.

Има и нещо, което целенасочено няма да откриете - политически истории и изборни драми. Не защото такива липсват, особено седмици преди местния вот, който в областта винаги е съпроводен от всевъзможни законни и незаконни трикове, а защото истинският чар на областта е в предприемчивите хора, които правят от нищо нещо, не в тези, които най-често правят обратното.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар