Вдъхновете се от историите на Street View

Изображение Занзибар

Занзибар

Гледайте колективната продукция на акредитирани фотографи на Street View, World Travel in 360 (WT360), в която се разказва за „Проект Занзибар“ – съвместна инициатива с правителството на Танзания за картографиране на Занзибар. Федерико Дебето (Federico Debetto), Николай Омелченко (Nickolay Omelchenko) и Крис дю Плеси (Chris du Plessis) пътуват до Танзания, за да подготвят картографирането на архипелага, да образоват местното население относно фотографията в Street View и да изградят устойчив модел, по който общността да продължи проекта самостоятелно.

Изображение Мианмар

Мианмар

Изследвайте Мианмар с този видеоклип, който представя изумителната работа на фотографа Най Лин Сек (Nyi Lynn Seck) и колегите му от 3XVIVR Productions. От 3XVIVR посвещават много време и усилия на специалния си проект, който има за цел да дигитализира Мианмар чрез Street View и да съхрани културното наследство на страната в 360.

Изображение Зимбабве

Зимбабве

Гледайте Таванда Канема, който разказва историята си за картографирането на Зимбабве със Street View. Таванда заминава за родната си страна Зимбабве, за да събере изображения за Street View на столицата Хараре и на водопадите Виктория – международна туристическа дестинация, в Google Карти. Наскоро Таванда Канема разшири проекта си и включи още значими местоположения около Зимбабве.

Изображение Кения

Кения

Срещнете се с няколко местни гида и акредитирани фотографи на Street View, които картографират Кения. Желанието им да помогнат на света да усети невероятната красота на Кения ги отвежда право до Street View като най-ефективния инструмент за постигане на тази цел.

Изображение Армения

Армения

Запознайте се с Джо Хакобян (Joe Hacobian), един от основателите на организацията с нестопанска цел Armenia360. Джо участва в срещата на Street View през 2019 г. в Лондон и разказа за пътешествието си за картографиране на древната земя на дедите му. Това е история за вдъхновението на един човек да постави важните за него места на картата с помощта на Street View.

Изображение Бермудски острови

Бермудски острови

Научете за това как Bermuda Tourism Authority – организацията, популяризираща Бермудските острови като туристическа дестинация, ангажира услугите на Miles Partnership, акредитирана агенция на Street View, за събирането на изображения за платформата. Miles Partnership помогна на Bermuda Tourism Authority да оптимизира онлайн присъствието си в Google Карти и да стимулира откриването на местни бизнеси на картата, като в същото време помага на туристите да изследват виртуално Бермудските острови, докато планират пътуването си.

Изображение Тонга

Тонга

Таня Волфграм и Уикуки Кинги, основатели на Grid Pacific , Таня Волфграм (Tania Wolfgramm) и Уикуки Кинги (Wikuki Kingi), документират пътешествието си в Тонга. За да популяризират културата на Тонга и на други тихоокеански острови, те стартират амбициозен план за картографиране на целия архипелаг и го добавят в Street View. Гледайте възхитителната им история тук.