Топ 10 подкаста на "Капитал" за слушане и през следващата година

Слушайте безплатно подкаст поредици на различна тематика и чуйте новия плейлист с винаги актуални истории, разказани от журналистите на медиата

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Гласът на Капитал

Още подкасти Гласът на Капитал

„Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в който журналистите разказват най-важната история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ.

  • SoundCloud на Гласът на Капитал
  • Spotify на Гласът на Капитал
  • iTunes на Гласът на Капитал
  • Storytel Podcasts на Гласът на Капитал
  • YouTube на Гласът на Капитал
  • RSS Feed на Гласът на Капитал

През 2023 г. в света има 464.7 милиона хора, които слушат подкасти, като се очаква те да се увеличат до 504.9 милиона до края на 2024 г., казва статистика на scoop.market.us. Тази тенденция се усеща и в България: подкаст-ентусиастите растат, расте и броят на откриващите и слушащите формата. В "Капитал" също го забелязваме: общият брой на слушанията на подкастите на медиата гони 2 милиона, като само за 2023 г. те са 563 хил. из различните аудиоплатформи (без да се отчитат тези от Apple Podcasts и Youtube).

В края на годината обикновено правим класация с най-слушаните епизоди, но този път решихме да добавим и още един критерий и да ви представим истории, които няма да остареят. Те са "над" злободневните събития и можете да ги слушате по всяко време. Всички те са от седмичния ни подкаст "Гласът на Капитал":

1. Миналото, мутрите и в какво се превърнаха мечтите от 90-те

Един разказ за това как миналото изяде бъдещето и кои са любимите години на българите.

2. "Исторически парк": как се купува село

Журналистът Йоан Запрянов разказва за следващата фаза в развитието на увеселителния парк край Варна със съмнителни финансови практики.

3. От първо лице: историята на Алексей Петров, разказана от Йово Николов

Историята на покойния основател на "Лев инс", разказана от Йово Николов

4. Изгубено ли е поколението Z

Опит за портрет на първите интернет деца

5. Случаят Nexo: между политиката и паралелната бизнес реалност

Журналистът Йоан Запрянов за проблемите с Nexo, обвиненията към съсобствениците, политическия сюжет и култа към компанията.

6. Животът в София през числата / Какво е NFT изкуство и как може да го притежаваме

Прогнозата показва, че към 2050 г. населението на София ще намалява и много жилища ще останат празни, защото местата около града са по-привлекателни.

7. Възход и падение на българския домат

Или как България се превърна от топ износител на домати по време на социализма до нетен вносител сега.

8. Защо българските роми заминаха на Запад

Преди държавата да успее (или да поиска) да интегрира малцинството, то я напусна.

9. Големите кризи в държавата - две зими и една рецесия

Финансовият редактор на "Капитал" Николай Стоянов и икономистът Георги Ганев припомнят раждането и ефектите на Лукановата зима, Виденовата зима и Световната финансова криза.

10. Великото стопяване на българите

Според данните на НСИ българите са намалели с 844 хил. души. Какви ще бъдат ефектите от това за страната?

"Гласът на Капитал" е най-популярният подкаст на "Капитал". Той излиза всяка седмица и в него журналистите анализират най-важните събития в сферата на политиката, икономиката, технологиите, бизнеса или др. Ако не сте го слушали досега - можете да започнете с новия плейлист с "evergreen" епизоди. Според Spotify 45% от слушателите на "Гласът на Капитал" са открили подкаста тази година, а слушателите са се увеличи с 30% спрямо миналата година. "Гласът на Капитал" е в топ 10 подкаста на 4236 фена и в топ 5 на 2304 в Spotify.

Имаме и други поредици: видеоподкаст сериите на зелена тематика "Капитал Green", образователният и мотивиращ "Академичен Капитал", историите на успешни български предприемачи в поредицата "Уроци за успех" и др., като всички тях можете да слушате навсякъде: Apple, Spotify, Google Podcasts, Youtube, а от тази година вече и в Storytel, както и в сайта capital.bg.

През януари 2024 г. очаквайте и новата поредица подкасти - "От нула до еднорог".

Все още няма коментари
Нов коментар