Домашно кино | Кейт Уинслет ръководи модерен европейски режим в The Regime, Тимъти Шаламе е новият Уили Уонка

The Regime

Актрисата и носителката на Оскар Кейт Уинслет влиза в ролята на лидер на измислена европейска държава с диктаторски модел на управление в новия лимитиран сериал на HBO. "Режимът" разказва в шест епизода история за една година зад стените на двореца му. Без да го напуска дълго време, канцлерът Елена Вернам се превръща във все по-параноичен и нестабилен водач на страната и се обръща към войника Херберт Зубак (Матиас Шьонертс) като към необичаен довереник. Опитите й да разшири влиянието си в крайна сметка водят до разпадане на ръководения от нея режим. Заобиколена от обсебени от властта лакеи и замесени в машинации политици, героинята на Уинслет прави всичко възможно, за да задържи влиянието си. Забавен, провокиращ и остроумен, сериалът предлага поглед към абсурда на съвременната политика, свят, в който политическите движения могат да бъдат както смешни, така и смъртоносни.

Режисьори на сериала са Стивън Фриърс ("Опасни връзки" от 1988, "Кралицата" с Хелън Мирън) и Джесика Хобс ("Короната"), а сред изпълнителните продуценти и сценаристи е Уил Трейси от "Наследници". В актьорския състав влизат още Гийом Галиен, Андреа Райзбъро, Марта Плимптън и Хю Грант.

Премиера, HBO Max

Damsel

Мили Боби Браун, широко позната от сериала Stranger Things, влиза в ролята на Елоди - принцеса, която се жени по сметка за семейство от съседното кралство, но впоследствие разбира, че е заведена там, за да бъде пренесена в жертва на дракон. Жестоката традиция на кралското семейство повелява невинни млади жени да се убиват за изплащането на древен дълг, но не и този път - Елоди отказва да се примири и се впуска в приключение по оцеляване. В сериала, режисиран от Хуан Карлос Фреснадийо ("28 седмици по-късно") и по сценарий на Дан Мазо ("Гневът на титаните") участват още Анджела Басет и Робин Райт.

Премиера, Netflix, 8 март

Уонка

С Тимъти Шаламе в главната роля, с режисьора и сценарист на "Падингтън" Пол Кинг и продуцента на филмите за "Хари Потър", "Барби" и "Падингтън" Дейвид Хейман, този нов прочит на книгата на Роалд Дал "Чарли и шоколадовата фабрика" разказва невероятната история на това как прочутият изобретател, магьосник и шоколатиер се е превърнал в така добре познатия и обичан Уили Уонка.

Тук героят е млад мечтател, решен да промени света с всяка една вкусна хапка шоколад. След години на изследване на най-добрите шоколадови рецепти в света, Уонка решава да опита да продава шоколада си в Gallerie Gourmet, но губи всичките си пари в първия си ден в града и се озовава затънал в дългове към измамната, злобна перачка г-жа Скръбит (Оливия Колман). Във филма Шаламе си партнира още с Хю Грант и Роуън Аткинсън.

Премиера, HBO Max, 8 март

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар