🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино | Втори сезон на Yellowjackets в Netflix и документална поредица за най-необикновените визуални разказвачи

Какво ново по стрийминг платформите

Yellowjackets 2

Втори сезон на номинирания за "Еми" сериал вече е в Netflix за по-силна доза драматично оцеляване, обрати и телесен ужас. Новите серии ни препращат все така динамично в двете времеви линии - от една страна, продължаваме да следим оцелелите момичета след катастрофата, които два месеца след смъртта на капитана на отбора Джаки се опитват да се справят с жестоката зима, глада, напрежението и психологическия срив, и от друга, сме въвлечени по-дълбоко в ефекта от постъпките им и настоящите противоречиви решения. Свръхестествените елементи поддържат нещата двусмислени: никога не е напълно ясно какво се случва вследствие на паранормални сили и какво е резултат от халюцинации, но сигурно е, че героите остават преследвани от мрака на пустошта, а реалният кошмар за всеки от тях ще бъде проумяването на собствената му същност и поемането на отговорност.

В сезон 2 са включени образи на нови момичета във времевата линия от 90-те години, а в актуално време виждаме за първи път в действие възрастната Лоти и възрастната Ван. Играта на Джулиет Луис, Кристина Ричи, Мелани Лински (номинирана за най-добра актриса в драматичен сериал), Тони Сайпрес е удоволствие, а алтернативният деведесетарски саундтрак е допълнителен бонус.

Премиера, Netflix

Palm Royale

Сериал, базиран на романа от 2018 г. "Мистър и мисис Американски пай" на Джулиет Макданиел, който ни отвежда на пътешествие в 60-те години в Палм бийч, Флорида. Главно лице в него е Максин Симънс (Кристен Уиг) - разделила се със съпруга си и приятелския си кръг дама, която прави всичко възможно, за да пробие във висшето общество сред скъпи бижута и дизайнерски дрехи. За целта тя започва да изгражда своя напълно нова самоличност и да манипулира посетителите на елитния екслузивен клуб в града. С участието на Лора Дърн, Алисън Джани, Рики Мартин, Джош Лукас и др.

Премиера, Apple TV+

Фотограф

Премиерен сезон на поредицата, състояща се от 6 едночасови епизода, всеки от който ни запознава с най-необикновените визуални разказвачи на истории в света, като проследява живота им от детството и началото на кариерата им до живота и начинанията им сега. Чрез преплитане на предистория, архивни материали, интервюта и достоверни кадри от настоящата им мисия, разбираме повече за процеса на работа на всеки фотограф, как се е озовал зад камерата и как се създават емблематични изображения.

Премиера, National Geographics, 20 март, 21:00 и 22:00 ч., излъчване всяка сряда от 21:00 и 22:00 ч.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар