🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>
Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените мнения и становища обаче са само на автора (авторите) и не отразяват непременно мнението и становището на Европейския съюз. Нито Европейският съюз, нито предоставящият орган носят отговорност за тях.
съфинансиран от Европейския съюз

Кога се заражда биоземеделието (видео)

Втори епизод от поредицата "БИОлогика", посветена на биологичното земеделие

Бюлетин: Агробизнес и финансиране от ЕС Агробизнес и финансиране от ЕС

Най-важното от сектора на агробизнеса и еврофинансирането за земеделието всеки месец във вашата поща

"БИОлогика" е видеопоредица на "Капитал", съфинансирана от Европейския съюз, която ви запознава с основните принципи и добри практики на биологичното земеделие. В поредица от 8 видеа д-р Стоилко Апостолов, управител на фондация "Биоселена", представя в детайл различни подходи, подсектори, изисквания и тенденции, свързани с биорастениевъдството и биоживотновъдството, и защо биохраните са добър избор.

Биоземеделието расте устойчиво и непрекъснато през последните 40 години, но точно кога се заражда то и откъде тръгва.

Във втория епизод на "БИОлогика" разглеждаме началото на "алтернативни" практики за производство на храна след края на Първата световна война, когато настъпва масова урбанизация в цяла Европа и индустриалното земеделие.

По същото време обаче идва и съпротивата към тези процеси на индустриализация

В епизода ще разберете:

- Кои са най-важни научни открития, които след Втората световна война намират масово приложение в земеделието и в производството на храна

- Защо фермата започва да се разглежда като един добре балансиран организъм, състоящ се от почва, растения, животни и хора;

- Как светът започва да се интересува и от качеството на храната.

- Кога се въвеждат термините БИО, ЕКО, Органик на територията на целия ЕС и кога биорегламентите започват да се прилагат директно в България.

В следващия епизод: Какъв е контролът на биохраните

Все още няма коментари
Нов коментар