Ryanair базира четвърти самолет в София и ще лети до 5 нови дестинации

Полетите между Баку и София на Azerbaijan Airlines вече са в продажба

Ryanair базира четвърти самолет в София и ще лети до 5 нови дестинации
Ryanair базира четвърти самолет в София и ще лети до 5 нови дестинации
   ©  Велко Ангелов
   ©  Велко Ангелов
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Нискотарифната авиокомпания Ryanair базира четвърти самолет на летище София и ще лети до пет нови дестинации през летния сезон. Те станаха ясни малко по-рано тази година и са Валенсия, Аликанте, Бристол, Копенхаген и гръцкият остров Скиатос.

Полетите на Azerbaijan Airlines - AZAL, между столицата на Азербайджан Баку и София също вече са в продажба на сайта на авиокомпанията и започват от 7 юни.

Още 350 000 пътници

Базирането на четвъртия самолет на летище София на Ryanair ще доведе до увеличение от 350 000 пътници годишно по дестинации на авиокомпанията до и от летище София, каза Алисия Войчик-Голебиовска, мениджър за Централна и Източна Европа на авиокомпанията.

С новите пет маршрута дестинациите на компанията ще станат общо 40. Изчисленията на въздушния превозвач показват още, че увеличението на пътникопотока ще бъде с 23% спрямо предходната година, което ще има и социално-икономически аспект и ще доведе и до разкриването на работни места.

Компанията оперира на четири летища в България - София, Варна, Бургас и Пловдив, като на година превозва над три милиона пътници.

"Discover Balkans" от Азербайджан

Полетите от Баку до София бяха обявени на сайта на AZAL през април. Ще са са във вторник и петък. Цените започват от 300 евро за двупосочен билет. Компанията обяви още и нова дестинация до Букурещ, която стартира на 3 юни, също на цени от 300 евро, а компанията примамва към офертата си с "Discover Balkans". Със София и Букурещ европейските дестинации на AZAL стават общо 10, като полети има още до Италия, Испания, Австрия и Чехия.

Топ дестинациите на авиокомпанията с най-много полети за лятото са Истанбул, Анталия, Москва, Дубай и Тбилиси. Националният авиопревозвач на Азербайджан увеличава мрежата си през последните години, като дестинациите през 2022 г. са 27, а към момента вече 60.

4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 2
    uprsport avatar :-?
    Uprsport

    Един самолет на може да увеличи пътнико потока с 350 000.
    Трябва да изпълнява по 4 полета ежедневно.

    Нередност?
  • 3
    neadekvaten avatar :-|
    neadekvaten
    • + 1

    А Тенерифе кога?

    Нередност?
  • 4
    vm_at_mmc avatar :-|
    Viktor Manev, CMC

    До коментар [#2] от "Uprsport":

    Avg. daily flight of Ryanair Group (2022) is 2,854

    Нередност?
Нов коментар