Мнения Daily - Телевизорът пее възрожденски песни с пиянски акцент

И още: Тръмп легитимира вождовете, управляващи чрез принуда; Не ми е ясно защо десните...

При всичките си недостатъци САЩ са фундаментално различни от Русия на Путин, чийто неотстъпчив стремеж към хегемония върху съседите и разбиване на Запада са основани върху цинизма.
При всичките си недостатъци САЩ са фундаментално различни от Русия на Путин, чийто неотстъпчив стремеж към хегемония върху съседите и разбиване на Запада са основани върху цинизма.
При всичките си недостатъци САЩ са фундаментално различни от Русия на Путин, чийто неотстъпчив стремеж към хегемония върху съседите и разбиване на Запада са основани върху цинизма.    ©  MIKE SEGAR
При всичките си недостатъци САЩ са фундаментално различни от Русия на Путин, чийто неотстъпчив стремеж към хегемония върху съседите и разбиване на Запада са основани върху цинизма.    ©  MIKE SEGAR
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Те искат да не знаете нищо. И сега имитират конкуренция между двете поколенчески крила на бандата, която превърна България в територия.

Предизборните "дебати"

Телевизорът пее възрожденски песни с пиянски акцент

От коментар на Иван Бедров за "Клуб Z"

От сутрин до вечер телевизиите се потят в усилията си да ни предложат сблъсък между двете големи партии. Единият бил министър на Пеевски, другият бил син на приятел на Цветанов. И наистина се стараят да изглеждат скарани. Извинявам се на близките на тези хора, ама наистина не мога да ги запомня. Помните ли, когато имаше спорове и от името на десницата на трибуната излизаше Екатерина Михайлова, а от името на левицата – Любен Корнезов? Можете ли да откриете в телевизионните отбори на ГЕРБ и БСП хора с поне една десета от багажа на споменатите политически ветерани?

В момента живеем в най-голямата измама в последните години. Те искат да не знаете нищо. И сега имитират конкуренция между двете поколенчески крила на бандата, която превърна България в територия без закон и институции, без свобода и конкуренция, без бъдеще.

Погледнете обществените поръчки. Милиардите отиват в няколко фирми. Собствеността на фирмите се сменя, подставените лица се разместват, дяловете се превъртат. При едните падна банката, при другите бяха заметени следите. Не, няма да научите кой и за какво е виновен. Няма да научите кои институции са съучастници в престъплението. И няма да научите как огромни предприятия се оказаха в ръцете на некви типове, а не в ръцете на вложителите на банката, с чиито пари бяха купени. И едните, и другите не смеят да погледнат към черната дупка в прокуратурата, защото си мислят, че са по-умни.

Хората нямат сили и останал инат, за да следят в детайли какво се случва. Хората, които гледат телевизия, защото е по-лесно. Които се връзват на теории на конспирацията, защото ТАЗИ КОЧИНА НЕ МОЖЕ ДА ИМА ОЧЕВИДНО ОБЯСНЕНИЕ!!! Които няма как да знаят защо телевизорът им показва едни и същи нещастници, които да ги убеждават, че всъщност те са нещастниците.

Тези хора няма как да знаят, че телевизорът има забранени теми. Че не е здравословно да се припомня, че все пак имаше една банка КТБ. Че не е препоръчително да репликираш говорещия глупости гост с думите: Може ли да спрем с глупостите, все пак... Че не е изобщо сигурно да се загрижиш за съдбата на стотиците хиляди бедни българи, които изтъркват последните си стотинки в отровните талончета, защото талончетата хранят телевизора.

Знаете ли какво друго яде телевизорът? Яде вашите детски градини и сигурни пътища? Яде живота ви. Защото десетки милиони от европейските фондове отиват директно там, разпределени от Центъра - дали по анцуг, дали по чалма, дали по сутиен с петолъчки... Хора умряха в Хитрино. Няма обаче да видите истинско разследване за това кой и как харчи парите за жп мрежата, защото Министерството на транспорта също храни телевизора.

Телевизорът ще ви пее възрожденски песни с пиянски акцент, за да поискате референдум, с който да поръсите със захар пътищата срещу катастрофи. Точно затова телевизорът ще ви лъже, че двете поколенчески крила на бандата са алтернатива едно на друго. И ще се лее пот. А трябва кръв. Нямам предвид буквално, ама ако имате нужда да ви го уточнявам, загубили сте си времето.

----------

Не ми е ясно защо толкова много десни хора сипят огън и жупел срещу естествените си партньори.

Политически турбуленции

Не ми е ясно защо десните...

От коментар на специалиста по национална сигурност проф. Николай Слатински в неговия фейсбук профил

Много неща не са ми ясни - това не е поза, не е оплакване, не е самокритика, не е посипване на главата с пясък. А е просто една най-нормална и напълно естествена констатация.

Всеки ден някакви различни неща не са ми ясни.

Днес например такива са следните:

1. Не ми е ясно защо толкова много хора с дясноцентристки убеждения злорадстват, че други хора с дясноцентристки убеждения имат проблеми - да речем, с регистрацията на своята партия.

2. Не ми е ясно защо на толкова много хора с дясноцентристки убеждения не им се вярва, че в случая е извършена очевидна провокация, че е погоден тъп номер, ами се надцакват с аргументи, чийто злорад патос и абсурдна логика по-рано бяха патент на "Дума", на онази зловеща Продева "Дума", която ни наричаше с ужасни обидни думи и ни лепеше омаскаряващи ни епитети само и само да мобилизира чрез насъскване своя електорат срещу нас.

3. Не ми е ясно защо от толкова много хора с дясноцентристки убеждения се подменят основните и естествените политически противници в тези избори - ГЕРБ и БСП, а огънят и жупелът се насочва към главните и естествените политически партньори.

4. Не ми е ясно защо за толкова много хора с дясноцентристки убеждения е аксиома и даже догма, че трябвало всички (те са 2, може би пропускам някои, защото съм зле информиран и затова допускам да са 3, максимум 4) партии да са под една шапка за изборите, след като така ще се извърши преброяването на ядрото, на по-по-най-твърдия им електорат, който е в рамките на статистическата грешка, а да не се даде шанс за алтернативен, смислен и приемлив избор на далеч по-голямата дясноцентристка публика у нас заедно с гравитиращата към здравословното, проевропейско, пазарно-либерално, демократично и антикорупционно мислене още по-широка мека периферия.

------------------

Американският президент отхвърля самото понятие за външна политика, основаваща се на ценности.

Убиец ли е Путин

Тръмп легитимира вождовете, управляващи чрез принуда

От редакционен коментар на в. "Вашингтон пост"

От всички странно услужливи изявления, направени от Тръмп за руския президент Владимир Путин, нито едно не е толкова поразително и вредно, колкото предположението му, че САЩ са морално равни на безмилостния режим, чиито критици продължават да бъдат убивани. При всичките си недостатъци САЩ са фундаментално различни от Русия на Путин, чийто неотстъпчив стремеж към хегемония върху съседите и разбиване на Запада са основани върху цинизма.

Тръмп бе интервюиран на живо от коментатора на "Фокс нюз" Бил О'Райли точно преди Супербоул. О'Райли спомена Русия и енергично заяви: "Но той е убиец. Путин е убиец."

О'Райли може би е имал предвид многото критици на Путин и неговия режим, които умряха през последните 17 години, включително опозиционния лидер Борис Немцов, застрелян в гърба близо до стените на Кремъл през 2015 г., разследващия корупцията Сергей Магнитски, починал в затвора през 2009 г., бившия агент на КГБ Александър Литвиненко, отровен с полоний през 2006 г., уважаваната журналистка Анна Политковская, убита през същата година, и журналиста Юрий Шчекочихин, за когото се смята, че е бил отровен през 2003 г. При тези и други случаи понякога са били извършвани арести на лицето, извършило убийството, но не и на тези, които са го поръчали.

Тръмп отговори: "Има много убийци. Имаме много убийци. Вие мислите, че нашата страна е толкова невинна? Мислите ли, че нашата страна е толкова невинна?"

О'Райли: "Не познавам нито един лидер на правителство, който да е убиец."

Тръмп: "Добре, погледнете и другите какво направиха. Допуснахме много грешки. От самото начало бях против войната в Ирак."

О'Райли: "Но грешките са различни."

Тръмп: "Много грешки, но загинаха много хора. Наоколо има много убийци, повярвайте ми."

Да отбележим очевидното - в САЩ критиците на президента не са отравяни или разстрелвани. С предположението, че американските военни операции в Ирак - страна, в която администрацията на Джордж Буш-младши нахлу, за да свали кървавия диктатор - се равняват на такива престъпления, Тръмп отхвърля самото понятие за външна политика, основаваща се на ценности. Той приравнява силите на свободата и тези на бандитизма и така легитимира вождовете навсякъде, където те управляват чрез принуда, задушават свободното слово и мачкат личното достойнство.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    naiden_pravdev avatar :-P
    naiden_pravdev

    В "подкрепа" на Тръмп уважаемата редакция би могла да пусне незабравимото фото как Хилъри и Обамамата гледат на живо убийството на Саддам. И той като Кадафито си отиде неосъден. Ами и Милошевич, нима бе убит с присъда.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал