🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Кенет Лефковиц застава начело на NetIX

Българската стартираща компания за интернет услуги се готви за глобална експанзия

Кенет Лефковиц    ©  Мария Съботинова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

След като в продължение на година подкрепя като съветник стартиращата телекомуникационна компания за интернет услуги NetIX Communications, Кенет Лефковиц (на снимката) официално застава начело на бизнеса й. Освен него към екипа в ролята на главен финансов директор се присъединява и Мариян Рангелов, който също е оказвал консултантска помощ на базираното в София дружество, преди да поеме постоянна роля в състава му. Привличането на двамата специалисти допълва назначаването на Дан Еленбоген за ръководител на бизнеса в Германия през ноември, съобщават от стартъпа, създаден от основателя и собственик на телекомуникационния оператор "Нетера" Невен Дилков.

NetIX е платформа за предоставяне и обмяна на различен тип интернет базирани телеком услуги. Освен България тя покрива още 11 държави в Европа – Турция, Румъния, Сърбия, Гърция, Македония, Германия, Франция, Холандия, Великобритания, Полша и Украйна. Платформата позволява споделянето на различен тип услуги в зависимост от нуждите на участниците в нея – фирмите и телеком операторите например могат да получат бърз достъп до интернет, докато доставчиците имат възможност за продажба на излишния си капацитет и на собствените си услуги на останалите членове. Към момента мрежата обслужва над 70 членове чрез 15 дейта центъра в Европа, като се подготвя за глобална експанзия, уточняват от NetIX.

"През последните 12 месеца работим с NetIX и сме все по-ентусиазирани по отношение на пазарните възможности за нашата услуга за глобален интернет обмен. Чест е да поема лидерската роля, докато разрастваме мрежата си в глобален мащаб", коментира Лефковиц.

Американският мениджър има 20-годишен опит на ръководни позиции във финансовия и реалния сектор. Той е управляващ партньор в инвестиционната компания New Europe Corporate Advisory (NECA) и член на съвета на директорите на Института за пазарна икономика (ИПИ), а в миналото е бил президент на Американската търговска камара в България (AmCham).

Мариян Рангелов от своя страна има деветгодишен опит във финансови области като трежъри операции, управление на финансов риск, портфолио мениджмънт, инвестиционно банкиране и финансов анализ. Бил е партньор в NECA, а предишния си кариерен опит е натрупал в Пощенска банка.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    tsyrvulan avatar :-|
    tsyrvulan
    • - 2

    Така и не разбрах от статията каква точно услуга е NetIX. Явно ще трябва да потърся други източници.

    Нередност?
Нов коментар