🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Kings' Valley Medical & Spa Hotel: Оазис на здраве и релаксация в сърцето на България

В основата на Kings' Valley е минералният извор в Казанлъшки минерални бани, който захранва осемте минерални басейна във впечатляващия 4000 кв.м спа център

Kings' Valley Medical & Spa Hotel: Оазис на здраве и релаксация в сърцето на България
Kings' Valley Medical & Spa Hotel: Оазис на здраве и релаксация в сърцето на България
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Компанията

Година и половина след откриването му Kings' Valley Medical & Spa Hotel се превърна в един от лидерите в spa & wellness туризма в България. Хотелът преобрази региона и непознатата до съвсем скоро местност Казанлъшки минерални бани в Долината на розите започна да привлича все повече туристи. За кратко време Kings' Valley се доказа като обект, който умело съчетава различни концепции както за бизнес, така и за индивидуална или семейна спа почивка. Основната причина за това е комбинацията от природните дадености на региона, модерна петзвездна база от последно поколение и висококвалифициран екип.

Ролята на водата

В основата на Kings' Valley е минералният извор в Казанлъшки минерални бани, който захранва осемте минерални басейна във впечатляващия 4000 кв.м спа център. Температурата на водата при извора е 78.2°C, а специфичната минерализация с високо съдържание на флуорид е предпоставка за профилактика на посттравматични състояния и употребата за разнообразни процедури за подобрение на здравето и красотата. Около свойствата на минералната вода е създадена цялата концепция на спа центъра на хотела, който е в сърцето на успеха на Kings' Valley.

Kings' Valley Medical & Spa Center

Kings' Valley Medical & Spa Center e вдъхновен от петте елемента на природата и съчетава лечебните свойства на вода, въздух, земя, огън и етер (пространство). Първото впечатление за центъра е усещане за простор и свобода. Разпределението на пространствата, високите тавани, естествената светлина и вариациите на температура и дълбочина при четирите минерални вътрешни басейна създават условия за пълноценна почивка на гости от различни възрасти. Целогодишно работи и един от четирите външни басейна, а останалата част от откритата аквазона е отворена през топлите месеци от годината. В допълнение на минералните басейни функционират и четири хидромасажни вани, също захранвани с минерална вода.

Перфектно допълнение за ценителите на класическите спа изживявания е Термалната зона на Kings' Valley Spa Center. Разнообразните преживявания включват избор от парна баня, ледена стая, солна стая, тепидариум, ориенталски хамам и две уютни зони за релакс, вдъхновени от огъня и земята. Изборът от финландска сауна, инфрачервена сауна или билкова сауна, всяка с различна температура, позволява преживяване според персоналните нужди и здравословно състояние.

Превенция и профилактика

В Kings' Valley Medical & Spa Center работи екип от професионалисти, който посреща индивидуалните нужди на своите гости и предлага най-подходящата комбинация от спа процедури и ритуали, които дори комбинира с превантивни медицински процедури за максимализиране на резултата. Превантивното прилагане на балнеопрофилактика в комбинация със спортно-рекреативни процедури и ритуали за релакс и красота е доказаната формула за пълноценен релакс на екипа на Kings' Valley.

Класическите масажи, терапии за лице и тяло се изпълняват с висококачествена натурална козметика, а процедурите се провеждат с най-новото и модерно медицинското оборудване от световните лидери в областта - ZIMMER и UNBESCHEIDEN, сред които и високоинтензивният магнит emFieldPRO, както и изключителният лазер OptonPRO.

Философия на обслужване

Ключът към успеха на Kings' Valley е пълноценният престой на гостите. За постигането на максимално удовлетворение екип от професионалисти се грижи да създаде персонализирано преживяване за всеки - от най-малкия до най-големия гост на хотела. В колекцията от предложения и събития на хотела могат да се открият предложения за всеки. Пакети с фокус върху здравословното хранене и детоксикация на организма, медицински пакети за профилактика и лечение или спа бягство за двойки с включени ритуали за двама са част от възможностите за спа почивка в Kings' Valley.

Отделна програма, фокусирана върху нуждите на модерните семейства, е активна целогодишно, а през лятото разнообразието от активности за малки и големи е още по-изобилно. Младите семейства могат да включат към лятната спа ваканция йога класове, лечебна и водна гимнастика, тренировки по футбол, падел или тенис, планинско и шосейно колоездене или културна обиколка на региона. За най-малките има активна анимационна програма, която комбинира спорт, творчество и забавление, докато родителите се наслаждават на спокойствието край басейните или спортуват активно. Серия от летни събития очаква и цялото семейство с тематични вечери, филмови прожекции на открито, комедийни, театрални и музикални спектакли и летни партита на открито покрай минералните басейни на Kings' Valley Medical & Spa Hotel.

www.kingsvalleyhotel.bg