Последната реч на фон дер Лайен: Какво ще става в Европа и пет посоки пред България

"Капитал" и "Дневник" с живо студио с анализ и първи коментари за последната реч на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в този мандат

Популяризирането на темата "Европа: Речта на Урсула Фон дер Лайен 2023" е финансирано с подкрепата на Европейската комисия. Публикациите отразяват единствено мнението на авторите им, спазват редакционните стандарти на "Дневник" и "Капитал" и Европейската комисия не отговаря за съдържанието им.

В сряда, 13.09., председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе пред евродепутатите последната си реч "За състоянието на съюза" за настоящия мандат на ръководената от нея институция на фона на неяснота дали ще се кандидатира отново за лидерския пост - гледайте във видеото тук:

Речта отбелязва края на четири години, изпълнени с предизвикателства за Европейския съюз, но за света. ковид пандемията, войната в Украйна, последващото намаляване на руската зависимост в енергетиката, реализирането на високите цели за въглеродно неутрална икономика до 2050 г.

Всичко това беляза първия мандат на Урсула фон дер Лайен. Нейния отчет за свършеното до момента, но и погледа и към бъдещето на съюза, особено през призмата за България, ще следим с живо студио на "Дневник" и "Капитал" от 13 часа (отново на www.dnevnik.bg или www.capital.bg).

Не случайно сме избрали заглавие "Какво ще става в Европа и пет посоки пред България". Смятаме, че темите за евентуално разширяване на ЕС, но и включването на страната ни в Шенген, приемането на еврото, приемане на европейското зелено законодателство и стимулиране на икономическия растеж са от ключово значение за развитието на страната ни през следващите месеци.

С първи коментари и реакции ще се включат ръководителят на ЕК в София Бойко Благоев, български и чужди евродепутати (Андрей Ковачев, Петър Витанов, Илхан Кючюк, Радан Кънев, Томаш Ваиц), политическия анализатор Даниел Смилов и др.

Водещи Петър Карабоев, зам. главен редактор на "Дневник", и Моника Върбанова, журналист от в."Капитал".

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    scuby avatar :-(
    scuby
    • - 3
    • + 5

    Колкото по-бързо гинекологът фон дер Лейн и останалите хора на Сорос в сегашния европейски парламент бъдат изкарани от там толкова по-добре за Европа. До следващите избори за Европарламент Европа само ще затъва и нищо добро не я чака. Каквото и да ви говори Урсула Европа вече не е суверенна и в сегашното си състояние и с тези поставени от чужди сили лидери ЕС няма как да върви напред! :(

    Нередност?
  • 2
    katia_1 avatar :-|
    Rational

    Интересно и полезно студио. Благодаря.

    Нередност?
Нов коментар