🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Иван Михайлов оглави Американската търговска камара в България

Бившият изпълнителен директор на Visteon Electronics за България и Румъния поема поста от Петър Т. Иванов

Иван Михайлов - главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в България
Иван Михайлов - главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в България
Иван Михайлов - главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в България
Иван Михайлов - главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в България
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Иван Михайлов е новият главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в България (AmCham). От 2020 г. досега той беше в Борда на камарата (2020 - 2022 г.), както и част от базираната в Лвив, Украйна, компания Intellias, доставчик на ИТ услуги.

Иван Михайлов е eдно от най-разпознаваемите лица в българския IT сектор. Той е председател и на борда на "Аутомотив клъстер България", а от 2014 до 2022 г. беше директор на Visteon Electronics за България и Румъния, както и оперативен мениджър на Johnson Controls Electronics Bulgaria (2012 - 2014 г.). Има три магистратури - по "Компютърни науки" от Техническия университет - София, по "Икономика" от Софийския университет "Св. Климент Охридски", и от The Red McCombs School of Business, Тексаски университет в Остин, САЩ.

Той поема поста от Петър Т. Иванов - бивш изпълнителен директор на българския бизнес на Global US Corporation 3Com/USRobotics, Microsoft, Cisco Systems. Той стана главен изпълнителен директор на AmCham Bulgaria през май 2017, а сега отива на работа в Google Cloud.

През май тази година AmCham откри свой офис във Вашингтон (окръг Колумбия), който ще подкрепя както американски компании, които искат да разраснат своите операции в България, така и български фирми, които планират да навлязат на американския пазар. Ръководител на офиса е Иво Константинов - икономически съветник и търговско аташе към Посолството на Република България в САЩ от 2012 до 2022. По време на своя мандат той ръководеше Икономическата секция към посолството.

Американската търговска камара в България (AmCham Bulgaria) е учредена преди повече от 27 години и обединява над 300 американски, мултинационални и български компании с доказана репутация. Камарата членува в обединението на Американските търговски камари в Европа (ACE, AmChams in Europe), партньор е на Търговската камара на САЩ (U.S. Chamber of Commerce) във Вашингтон, подкрепя инициативата "Три морета" от 2019 г.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    orchis avatar :-|
    orchis

    Този каква комична фигура е. Говори много за AmCham

    Нередност?
Нов коментар