🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

TP-Link представи своята гама от решения за корпоративни мрежи

Продуктовата линия Omada е проектирана да предоставя изключителна производителност, управление и сигурност

TP-Link представи своята гама от решения за корпоративни мрежи
TP-Link представи своята гама от решения за корпоративни мрежи
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

TP-Link, водещ доставчик на надеждни решения за мрежова свързаност, с гордост представя своята продуктова линия Omada за корпоративни мрежи, която е проектирана да предоставя изключителна производителност, управление и сигурност на мрежата. С разнообразие от устройства, включително Wi-Fi точки за достъп, комутатори, рутери и контролери, серията Omada предлага адаптивни решения за различни бизнес среди. Тази обширна гама от продукти интегрира напреднала технология и възможности за управление, които гарантират сигурна, ефективна и мащабируема мрежова инфраструктура за малки до големи фирми, подобрявайки общата свързаност и продуктивност.

Компанията беше пионер във въвеждането на Wi-Fi 7: най-новата технология в безжичните мрежи, която предлага значителни подобрения, в сравнение с Wi-Fi 6. С Wi-Fi 7 бизнесите ще могат да се възползват от по-високи скорости на трансфер на данни, по-ниска латентност и по-ефективно управление на мрежовото натоварване, което е особено важно в среди с много свързани устройства. Тази технология позволява устройствата да предават данни по няколко честоти едновременно, което увеличава надеждността и намалява смущенията. Wi-Fi 7 обещава по-бърза и стабилна свързаност както за домашни, така и за корпоративни потребители.

Едно от най-новите предложения с тази технология е точката за достъп EAP783. Използвайки и трите честотни ленти, устройството достига скорости до 17.280 Mbps - 1340% повече от Wi-Fi 6. То, както и другите продукти от гамата, безпроблемно се интегрира и в облачното решение за управление - OmadaSoftware Defined Networking (SDN). Платформата интегрира всички мрежови устройства, осигурявайки 100% централизирано облачно управление. Omada създава силно мащабируема мрежа - всичко се контролира от един интерфейс. Предоставят се непрекъснати безжични и кабелни връзки, идеални за използване в хотели, търговски площи, офиси и други.

Друго иновативно устройство, което лесно се включва в облачното решение, е комутаторът TL-SX3206HPP, който осигурява висока скорост и надеждност за бизнес мрежи. Той разполага с шест порта, които поддържат скорости до 10 гигабита в секунда, като четири от тях са оборудвани с функция за захранване по Ethernet (PoE++), позволяваща едновременно пренасяне на данни и електрическа енергия през един и същ кабел. Това го прави идеален за свързване на устройства, които изискват висока мощност, като например Wi-Fi точки за достъп или камери за наблюдение.

За да е пълно предложението за бизнес мрежи, трябва да споменем и хардуерния контролер OC200, който ви позволява да управлявате останалите мрежови устройства локално или дистанционно с максимална сигурност и стабилност. Чрез мрежова топология в реално време контролерът дава възможност на ИТ администраторите бързо да виждат и да отстраняват проблеми с връзките само с един поглед.

За TP-Link

Основана през 1996 г., TP-Link е глобален доставчик на мрежови устройства и аксесоари. Според компанията за анализ на пазара IDC TP-Link е лидер* на пазара на WLAN оборудване, с разпространение в повече от 170 страни и региони, обслужвайки повече от 1.7 милиарда клиенти по целия свят.

* Според доклад на IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, 3 тримесечие 2023 г.

Повече информация за TP-Link на: tp-link.com/business-networking