Намиране на подходящо за възрастта съдържание

Всички знаем, че мрежата е необятна, което означава, че едно съдържание е добро за семейства, докато друго е по-подходящо само за възрастни. Инструменти като Безопасно търсене и безопасният режим в YouTube могат превантивно да филтрират съдържание за пълнолетни, а инструментите ни за подаване на сигнали ви позволяват да сигнализирате за обидни материали с цел премахването им.

Google има строги изисквания и правила на общността, в които се обяснява как могат да бъдат използвани услугите ни. Ако забележите съдържание или поведение в наши продукти, като YouTube, Blogger, Google+ или Google Play, които нарушават тези правила, с инструментите ни лесно можете да подадете сигнал, за да извършим проверка.

Например програмистите с приложения в Google Play трябва да ги класифицират по съответната система в продукта. В случай че дадено приложение е с неправилна класификация или включва неподходящо съдържание, можете да подадете сигнал за него – ще го прегледаме и евентуално ще го премахнем, ако нарушава правилата ни.

Специалистите по правилата на YouTube преглеждат видеоклипове, за които е сигнализирано, 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Ако даден клип нарушава правилата на общността, ще бъде премахнат от сайта. В случай че не е подходящ за всички, може да бъде ограничен до определена възраст, така че по-младите потребители да не са в състояние да го гледат. Когато партньор на YouTube качи видеоклип в секциите за предавания или филми, изискваме да класифицира всяко съдържание за пълнолетни.

И това е само върхът на айсберга. Разгледайте някои от другите ни функции за безопасност в страничната лента и научете повече за това, какво можете да направите, за да запазите търсенията на семейството си онлайн безопасни и забавни за всяка възраст.

Инструменти за безопасност

Открийте функциите на Google за безопасност, предназначени да ви помагат да контролирате какво вижда семейството ви онлайн.

Google Търсене

Подаване на сигнал за неподходящи резултати от Безопасно търсене

Ако при използване на Безопасно търсене попаднете на резултат със съдържание за пълнолетни, моля, подайте сигнал до нас – непрекъснато работим за подобряването на филтрите си за съдържание и отзивите от този тип ни помагат да направим технологията си по-безопасна за всички.

Научете повече

Кликнете върху неуместното изображение, което виждате в резултатите от търсенето, за да отворите страница с още опции

Кликнете върху Изпращане на отзиви в долния десен ъгъл на панела с резултатите за изображения.

YouTube

Подаване на сигнал за съмнително съдържание

Специалистите по правилата ни работят непрекъснато, за да осигурят безопасност в YouTube за вас и семейството ви. Ако видите съдържание или поведение, което смятате, че нарушава Правилата на общността на YouTube, можете да сигнализирате, за да бъде прегледано. В случай че видеоклип е в нарушение, той се премахва от сайта. Ако правилата не са нарушени, но е възможно клипът да не е подходящ за всички, може да му бъде поставено възрастово ограничение, така че по-младите потребители да не са в състояние да го гледат.

Научете повече

За да подадете сигнал за видеоклип, кликнете върху бутона „Сигнализиране“ под видеоплейъра.

Кликнете върху причината за сигнализиране, която е най-подходяща за нарушението във видеоклипа.

Въведете допълнителни подробности, които може да помогнат за решението на преглеждащия екип.

Подаването на сигнали за видеоклипове е анонимно, но за използване на инструментите за сигнализиране трябва да сте влезли в профила си.

За да научите как да подадете сигнал за коментар или канал, моля, посетете Помощния център.

Google+

Подаване на сигнал за обидно съдържание

Ако някой направи неуместен коментар или публикация в Google+, можете да подадете сигнал за това дори от мобилно устройство. Продуктът има ясни правила за съдържанието, в които се обяснява какво може и какво не може да се прави на сайта. Затова, ако видите материали или поведение, които ги нарушават, в състояние сте да сигнализирате, за да бъдат прегледани. Непрекъснато проверяваме съдържание, за което са подадени сигнали, и може да премахнем това на потребителите в нарушение и да ограничим или спрем профилите им.

Научете повече

За да подадете сигнал за публикация, кликнете върху стрелката в горния й десен ъгъл, след което – върху „Подаване на сигнал за спам или злоупотреба“.

В изскачащия прозорец, който се показва, можете да посочите защо подавате сигнал за публикацията.

Когато приключите, до публикацията ще се покаже червено флагче. Кликнете върху него, за да отмените сигнала.

За да подадете сигнал за коментар, задръжте курсора на мишката над него и кликнете върху сивото флагче, което се показва.

Google+

Осигуряване на безопасност за всички в Hangouts

Искаме всички да се забавляват с Hangouts. Ако видите съдържание или поведение, което нарушава съответните правила на Google+, можете да сигнализирате, за да бъде прегледано. Тези правила играят важна роля в поддържането на безопасната и положителна атмосфера в Google+, така че е възможно да премахнем съдържанието на нарушилите ги потребители и да ограничим или спрем профилите им. В състояние сте също да блокирате някого в Hangouts, ако вече не искате да общувате с него.

Научете повече

За да блокирате потребител на Hangouts, задръжте курсора на мишката над миниизображението на видеоклипа на съответния човек.

Кликнете върху иконата за игнориране.

За да блокирате за постоянно потребител на Hangouts, поставете отметка в квадратчето до „Изтриване за постоянно“ и след това изберете „Готово“.

Blogger

Помощ за осигуряване на безопасност за всички в блогосферата

Съществуват ясни указания за това, какви видове съдържание могат да се публикуват в Blogger. Ако видите материали, които нарушават тези правила, можете да подадете сигнал, за да бъдат прегледани. Ще премахнем всичко, което не е съобразено с правилата ни, и ще поставим предупредителна страница пред съдържанието, което не ги нарушава, но може да не е подходящо за всички аудитории.

Научете повече

За да подадете сигнал за съдържание, вижте помощната статия тук.

В долната част на страницата изберете типа злоупотреба, за да осъществите достъп до съответния формуляр за връзка.

Попълнете необходимата информация и кликнете върху „Изпращане“.

Ако сте в блог, за който искате да подадете сигнал, кликнете върху падащото меню „още“ в горната част на страницата.

След това кликнете върху „Подаване на сигнал за злоупотреба“ и изпълнете стъпките, за да подадете до Blogger сигнал за съдържанието на съответната страница.

Google Play

Използване на родителските контроли за филтриране на приложенията по класификация на съдържанието

Можете да използвате родителските контроли, за да ограничите съдържанието, което може да бъде изтеглено или закупено от Google Play. Това ви помага да намирате приложения и игри, подходящи за вас и семейството ви.

Научете повече

Отворете приложението Google Play Магазин на устройството си.

Докоснете иконата за меню в горния ляв ъгъл.

Докоснете „Настройки“.

Докоснете „Родителски контроли“.

Включете родителските контроли.

Създайте ПИН.

Докоснете „Приложения и игри“.

Изберете нивото на зрелост.

YouTube

Задаване на филтър, за да не се показва неподходящо съдържание

Ако при сърфиране в YouTube предпочитате да не виждате съдържание за пълнолетни или с възрастово ограничение, превъртете до долната част на която и да е страница на сайта и активирайте безопасния режим. С негова помощ потенциално неприемливите материали се филтрират от резултатите от търсенето, сродните видеоклипове, плейлистите, предаванията и филмите.

Научете повече

Превъртете до долната част на която и да е страница в YouTube и кликнете върху падащото меню в секцията „Безопасност“.

Изберете опцията „Включен“ или „Изключен“, за да активирате или деактивирате безопасния режим.

За да заключите тази настройка, влезте в профила си в Google.

След като влезете, ще имате възможност да заключите режима.

Google Търсене

Включете функцията Безопасно търсене и я заключете, за да не се тревожите за нея.

Ако искате безопасният режим да е включен постоянно, можете да го заключите. Така ще влизате в него автоматично при всяко отваряне на YouTube от същия браузър.

Научете повече

Изберете опцията „Включен“ или „Изключен“, за да активирате или деактивирате безопасния режим.

За да заключите тази настройка, влезте в профила си в Google.

След като влезете, ще имате възможност да заключите режима.

Google Play

Предотвратяване на случайни или нежелани покупки

Можете да предотвратите извършването на случайни покупки в Google Play, като изисквате въвеждането на определена информация (например парола) при закупуване.

Научете повече

Отворете приложението Google Play Магазин на устройството си.

Докоснете иконата за меню в горния ляв ъгъл.

Докоснете „Настройки“.

Докоснете „Изискване за удостоверяване при покупки“.

Посочете най-подходящата за вас опция. Ако сте родител или възнамерявате да споделяте устройството си, препоръчваме да изберете „За всички покупки от Google Play на това устройство“.

Вижте още инструменти за безопасност