Подаване на сигнал за фалшифицирани стоки

Никой не иска да бъде подведен да купи фалшифицирана стока. Фалшивите стоки съдържат запазена марка или лого, които са идентични на или по същество неразличими от запазената марка на друга стока. Те имитират характеристиките на марката на продукта в опит да се представят за истински продукт на собственика й.

Отнасяме се сериозно към всяка злоупотреба с услугите ни с цел рекламиране или продажба на фалшифицирани стоки. Когато хоствани от Google продукти или услуги се ползват за реклама или продажба на стоки, имаме ясни правила срещу използването им за фалшификати. Отделяме значителни инженерни и машинни ресурси, за да предотвратяваме злоупотребите, които нарушават правилата ни, включително фалшифицирането. По-голямата част от извежданите в резултатите от търсенето с Google уебсайтове обаче са на трети страни, а не хоствани от нас продукти или услуги. В случай че имате притеснения относно показваното на даден сайт съдържание, моля, свържете се директно със собственика му или, ако сте получили съдебно разпореждане, помислете дали да не използвате съответната ни доброволна процедура. Разгледайте съветите ни за безопасност при пазаруване онлайн, с чиято помощ може да разпознавате сайтовете, които продават фалшифицирани стоки.

Също така предоставяме на потребителите и собствениците на марки формуляри за подаване на сигнали за злоупотреба, които могат да се намерят чрез Помощните центрове на отделните продукти (вижте всички Помощни центрове на Google) и включват следното: