Влизане и излизане

Влизането в профила ви в Google е лесно – трябва само да кликнете върху бутона Вход в горния десен ъгъл на която и да е наша услуга, за да можете да проверите пощата си в Gmail, да качите видеоклип в YouTube или да получите по-подходящи резултати от търсенето.

Но когато използвате обществени компютри, като например в интернет кафе или в библиотека, не забравяйте, че е възможно да останете в профила си в използваните от вас услуги дори и след като затворите браузъра. Затова, когато ползвате обществен компютър, непременно излизайте от профила си, като кликнете върху снимката му или имейл адреса си в горния десен ъгъл и изберете Изход.

Ако често работите от обществени компютри, използвайте потвърждаване в две стъпки, за да обезопасите профила си, и в никакъв случай не забравяйте да излезете от профилите си и да затворите браузъра, след като приключите със сърфирането в мрежата.

Инструменти за безопасност

Открийте водещите пет функции на Google за безопасност онлайн, предназначени да ви помагат да предпазвате семейството си в мрежата.

Google Профили

Допълнително подсигуряване на профила ви в Google

Можете да добавите допълнителен защитен слой към профила си в Google, като активирате потвърждаването в две стъпки. Ако включите функцията, при опит за влизане в профила ви от непознат компютър на мобилния ви телефон ще се изпраща код за достъп. Това означава, че дори някой да открадне или отгатне паролата ви, потенциалният атакуващ пак няма да може да влезе в профила ви, защото не разполага с телефона ви. Сега можете да се защитите с нещо, което знаете (паролата си), и нещо, което имате (телефона си).

Научете повече

Отворете настройките, като кликнете върху името или снимката си в десния ъгъл и след това – върху „Профил“.

Кликнете върху „Сигурност“ най-горе. В полето „Парола“ кликнете върху „Настройване“ до „Потвърждаване в две стъпки“.

След това ще видите поетапно ръководство, с чиято помощ ще преминете през процеса на настройване.

Впоследствие ще бъдете отведени обратно до настройките на потвърждаването в две стъпки. Прегледайте ги и добавете резервни телефонни номера.

Това е всичко! При следващото влизане в профила си ще получите SMS с код за потвърждение.

Chrome

Сърфиране в мрежата в частен режим

За да сърфирате в мрежата частно, можете да ползвате режима „инкогнито“ в браузъра Chrome на компютъра, таблета или телефона си. В този режим страниците, които посещавате, и файловете, които изтегляте, не се записват в историята на сърфиране или изтегляне на браузъра.

Научете повече

Кликнете върху менюто на Chrome в лентата с инструменти на браузъра → кликнете върху „Нов прозорец при използване на функцията „инкогнито“.

Ще се отвори нов прозорец с иконата на „инкогнито“ в ъгъла. За да излезете, трябва само да го затворите.

Google Профили

Профилът ви в Google – така, както го искате

На страницата „Настройки на профила“ можете да видите услуги и информация, свързани с профила ви в Google, и да промените настройките си за сигурност и поверителност.

Научете повече

Отворете настройките, като кликнете върху името или снимката си в десния ъгъл, след което – върху „Профил“.

Google Профили

Получаване на сигнал, ако името ви се покаже в мрежата

Секцията „Аз в мрежата“ може да ви помогне да разберете и да управлявате какво виждат хората, когато ви търсят с Google. От полза ще е и да настроите Google Сигнали, за да наблюдавате дали онлайн се появява информация за вас. Тази услуга също така автоматично предлага някои думи за търсене, които е добре да следите.

Научете повече

Влезте в профила си в Google и се придвижете до секцията Аз в мрежата.

Кликнете върху „Управление на сигналите от мрежата“ и след това – върху червения бутон, за да създадете сигнал.

Името ви ще се покаже в текстовото поле. Кликнете върху полето, за да видите още предложени сигнали.

Кликнете върху „Добавяне“, за да добавите сигнал. За извършване на редакции кликнете върху иконата на молив, а за изтриване – върху тази на кошче.

В падащото меню „Честота“ изберете честотата на сигналите.

Google Профили

Управление на данните, съхранявани в профила ви в Google

Google Табло за управление ви показва какво се съхранява в профила ви в Google и предлага общ преглед на част от скорошната активност в профила ви. От едно централно място лесно можете да преглеждате данните и активността си и да осъществявате достъп до настройките си за услуги като Blogger, Календар, Документи, Google+ и др.

Научете повече

Посетете таблото за управление, за да видите обобщена информация за данните, свързани с профила ви в Google, и да управлявате личните си настройки.

Оттук можете да преглеждате и управлявате данните, съхранявани в профила ви в Google.

Вижте още инструменти за безопасност