Функции

Chrome улеснява въвеждането на съвременни HTML5 и уеб приложения в класната стая, без да се притеснявате дали вече възприетите от вас браузъри са способни да бъдат в крак с тях.

Скорост

Скоростта подпомага ученето. Ето защо Chrome е разработен да бъде бърз във всяко едно отношение – в стартирането от работния плот, в зареждането на уеб страници и в изпълнението на мултимедийни, образователни инструменти. Нашият браузър работи бързо дори на по-нисък клас компютри, което може да спести пари, удължавайки живота на настоящия ви хардуер.

Сигурност

Google Chrome for Education използва технологии като Безопасно сърфиране и безопасна виртуална среда („sandboxing“), за да предпазва учащите и преподавателите от зловредни уебсайтове, вируси, злонамерен софтуер и фишинг атаки. Защитата на браузъра срещу изпълняване на скриптове между сайтове предлага допълнителна сигурност срещу сайтове, които се опитват да извършват атаки срещу учебни мрежи или да откраднат самоличността на потребители.

Google Apps for Education

Chrome е разработен изцяло за оптимизирането на пакета от продукти на Google Apps for Education. Chrome поддържа много функции, които не се предлагат от други браузъри, в това число офлайн работа с Gmail, Google Документи и Google Календар, както и известия на работния плот и функции за редактиране, например хващане и преместване с мишката и изрязване и поставяне.

Простота

Chrome е лесен за внедряване и управление. Вместо да прекарват време в създаване на правила за конфигурации на браузъра и достъп до интернет, системните администратори могат да персонализират и внедрят браузъра според нуждите. Например могат да наложат използването на определени разширения и приложения от уеб магазина на Chrome чрез групови правила за всички учащи, като в същото време дават на преподавателите достъп до други приложения, разширения и сайтове по подразбиране.

Персонализиране

Уеб магазинът на Chrome предлага стотици разширения и приложения за образование и съвместна работа, които можете да използвате в комплект с браузъра и да разпространите сред учащите и преподавателите. Пълната поддръжка за HTML5 без надстройки на операционната система им позволява да изпълняват мощни, приспособими уеб приложения под Windows, OSX и Linux.

Надстройки

Внедряването на Chrome означава подобрена ефективност и сигурност, без да се налага да надстройвате операционната си система или да купувате скъпи клиентски програми. Оставете текущия си браузър да изпълнява вече възприети приложения в Internet Explorer и внедрете Chrome в цялото си учебно заведение, за да се погрижи за останалото.