Извлечете максимална полза от отчетите си

Събрали сме на едно място информация, която смятаме, че ще Ви бъде от най-голяма полза. Отделете минута, за да конфигурирате профила си, като правите справка в този контролен списък, за да оползотворите максимално Google Анализ. В Помощния ни център ще намерите отговори на често задавани въпроси и съдействие за настройването на проследяващия код.

Първи стъпки

Инсталирайте проследяващ код: инсталирайте проследяващия си код и започнете да получавате отчети в рамките на 24 часа.


Задайте цели: идентифицирайте кои основни действия искате да проследявате, както и проценти на реализация за рекламите, маркетингови инициативи, електронна търговия и др. Задайте цели, за да измервате ефективността.


Работа с отчетните данни: разгледайте данните си и научете как да тълкувате основните отчети.

Осигуряване на максимални резултати от онлайн рекламирането и електронната търговия

Направете връзка с AdWords: наблюдавайте приходите в AdWords заедно с реализациите и възвръщаемостта на инвестициите си в програмата. Гледайте този кратък видеоклип, за да научите как.


Link AdSense: Tem uma conta do AdSense no seu site? Associe a sua conta do AdSense e do Google Analytics para ter uma maior profundidade na análise da sua performance do AdSense. Descubra quais páginas e sites geram as suas maiores receitas e otimize a performance utilizando os Relatórios do AdSense dentro do Analytics.


Оптимизирайте ключовите думи: гледайте видеоклипове, за да научите как да постигнете най-висока възвръщаемост на рекламните си разходи.


Маркирайте кампаниите: проследявайте реализациите при банерните реклами, маркетинга по имейл и други маркетингови инициативи.


Проследявайте електронната търговия: свържете ефективността на електронната търговия с ключовите думи и маркетинговите кампании, за да получите данни за възвръщаемостта на инвестициите и други.

Запознаване с разширените функции

Разширено сегментиране: създайте и използвайте персонализирани сегменти, за да изолирате и анализирате конкретни части от трафика си.


Персонализирано отчитане: използвайте интерфейса, позволяващ хващане и преместване с мишката, за да създавате отчети, които съдържат желаните от Вас показатели и величини.


Проследяване на Flash: опростено проследяване на съдържание в Adobe Flash, Flex и AS3.


Създавайте персонализирани отчети за изпращане по имейл: изпращайте отчети по график на заинтересованите страни в компанията си.