Подкаст | Диана Алексиева, създателка на "Поетите": Има надежда, има хвърчащи хора навсякъде

"Неуморимите", подкастът, който ви среща с успешни българи в България и по света, се завръща на видео. Новият сезон е с фокус върху култура и образование.

"Неуморимите", подкастът, който ви среща с успешни българи в България и по света се завръща на видео. Новият сезон е с фокус върху култура и образование.
"Неуморимите", подкастът, който ви среща с успешни българи в България и по света се завръща на видео. Новият сезон е с фокус върху култура и образование.
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Неуморимите

Още подкасти Неуморимите

„Неуморимите“ е подкаст на Милена Иванова в партньорство с „Капитал“. В него тя разказва истории през разговори с българи, пръснати по цял свят - прескочили безброй препятствия по пътя си, успели и успяващи.

  • SoundCloud на Неуморимите
  • Spotify на Неуморимите
  • iTunes на Неуморимите
  • Storytel Podcasts на Неуморимите
  • YouTube на Неуморимите
  • RSS Feed на Неуморимите

Новият сезон на подкаста "Неуморимите", в който Милена Иванова ви среща с успешни българи, пръснати из целия свят, е със специален фокус върху културата и образованието.

В първия епизод гостува журналистката Диана Алексиева, създателка на интернет изданието "InterviewTo" и проекта "Поетите".

В "Поетите" български актьори представят своя личен и съвременен прочит на любими български стихотворения, изваждайки ги от скованата рамка на рецитала.

За 5 години, откакто съществуват, "Поетите" са направили над 55 представления в страната и чужбина и са докоснали над 30 000 души.

Диана Алексиева споделя опита си като културен предприемач в България: "Ако си достатъчно находчив, ако търсиш вратички и прозорци и правиш неща, които наистина си струват, можеш да изплуваш над водата", казва тя. Нейната мечта за България: "Хората, които управляват, да я обичат".

В епизода ще чуете още :

  • За ролята на културата като образователен фактор;
  • Как поезията може да вдъхновява младите хора: "Получавам много писма от учители от всички краища на България, които казват, че по нашите видеа със стихотворения те преподават уроците си. Няма по-хубаво от това да вдъхновиш учениците - да знаят, че имаме страхотни поети и че българският език може да бъде използван и по красив и смислен начин", казва Алексиева.
  • Защо е важно българите в чужбина да имат достъп до качествени български продукти;

Всички епизоди на "Неуморимите" можете да намерите тук.

Референции:

Поетите - https://poetite.live/

Коледa LIVE 2022 г. е в платформите (Spotify, Apple podcast, etc.)

Поетите и любовта