Кино | "Каскадьорът" с Райън Гослинг и Емили Блънт

Чисто забавление с екшън на ръба, романс и почит към героите на дубльорския труд

+ + + + от 5

The Fall Guy

Режисьор: Дейвид Лийч

С: Райън Гослинг, Емили Блънт, Арън Тейлър-Джонсън, Хана Уодингам и Стефани Шу

Времетраене: 126 мин.

The Fall Guy е направен с любов от човек в професията - Дейвид Лийч. Дублирал пет пъти Брад Пит ("Боен клуб", "Троя"), режисирал го в скорошния "Убийствен влак". Замествал даже Жан-Клод ван Дам. Минава в режисурата със сериите "Джон Уик", следва "Атомна блондинка". Тук е с шанса да има стремително духовит сценарий, написан от Дру Пиърс (започнал като редактор на списанието The Face по времето на Ричард Брансън), в който каскадите и целувките са перфектно смесени.

Гослинг е човекът от заглавието с името Колт, най-добър в професията. Дублира световната екшън звезда с име Том (намигане към Крус), който сам е индустрия, филмите му качват или свалят борсовите индекси. В ролята с перфидност е Арън Тейлър-Джонсън, вероятно новият Джеймс Бонд. Колт е доживотно влюбен в красивата Джоди (Емили Блънт), оператор на камера, следвала го в най-тежките му падания.

Режисьорът Лийч държи кулисите отворени, виждаме как се случват каскадите в подробности. Но също любовите и омразите, подлостите и отмъщенията на снимачната площадка, този микрокосмос на живота (виж "Американска нощ" на Трюфо).

Става инцидент, Колт е извън професията, сърди се на себе си, че се е разсеял по Джоди. Тя му се сърди двойно, че е избягал мълчаливо. Събира ги заговор на лошите във филма. За една последна за него каскада (така те се надяват) или за една нова целувка в намерената отново любов (както ще стане).

Филмът е чисто киноманско удоволствие и първият сигурен хит за лятото. Харизмата на Гослинг не е изтляла след Кен фурора, Блънт е самата нежност с характер. "Филмът във филма", който се снима, е микс между "Каубои и извънземни" и "Лудият Макс", съответно Гослинг пунтира младите Харисън Форд и Мел Гибсън. След поклон като този, със само физически каскади и изчистени (до "Нотинг хил", в чудесен цитат) чувства, включването на каскадьорството в оскарите изглежда сигурно.

Още от същото: "Вавилон".

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар