С какво биохраните са по-добри от конвенционалните (видео)
Първи епизод от поредицата "БИОлогика", посветена на биологичното земеделие
Най-важното от сектора на агробизнеса и еврофинансирането за земеделието всеки месец във вашата поща
Коя е най-важната разлика на био- с конвенционалните храни? Най-общо казано - това са строгите правила за производство и допълнителен контрол по цялата верига: ферма, преработка, търговия.
В първия епизод на поредицата "БИОлогика" разглеждаме какво в отглеждането на растенията и животински продукти е задължително, за да носят маркер "био".
От него ще разберете още:
- могат ли яйца от кокошки, отглеждани в клетки, да се сертифицират като биояйца
- кой е най-големият проблем при отглеждането на растения по биологичен начин
- какво е забранено при преработката на храната
- кой проверява спазването на всички тези правила.
В следващия епизод: Как и кога се ражда биоземеделието
1 коментар
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.