Време за инвеститори: ViennaUP’22 акцентира върху новото поколение технологии и стартъпи

Най-големият фестивал за стартъпи и иновации в Централна Европа ще се проведе от 27 май до 3 юни

Време за инвеститори: ViennaUP’22 акцентира върху новото поколение технологии и стартъпи
Време за инвеститори: ViennaUP’22 акцентира върху новото поколение технологии и стартъпи
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Светът преминава през исторически предизвикателства. Въпреки това желанието за прогрес и технологични пробиви не се е изпарило. Точно обратното. Тези трудни времена изискват не само нов начин на мислене и нови приоритети, но и нови технологии. Време е за новото поколение стартъпи.

Това е и основната цел на тазгодишната конференция ViennaUP. Тя ще продължи една седмица - от 27 май до 3 юни 2022 г., и ще се проведе присъствено в австрийската столица, като повечето събития ще предлагат и стрийминг на живо. ViennaUP е децентрализиран фестивал, който е съставен от множество събития, организирани от базирани във Виена партньорски организации, сред които Vienna Business Agency, и е насочен към света, който се надяваме да изградим. Много събития ще привлекат вниманието на бизнес ангели, венчър и други инвеститори: например най-големият конкурс за старъпи в света.

Специално за инвеститори

Сред най-големите събития ще бъде Startup World Cup Austria - националната версия на най-голямото състезание за стартъпи в света, което обхваща над 70 държави. Предварителните събития вече текат, а австрийските финалисти ще се състезават на 30 май, като ще представят идеите си в четири категории.

Също на 30 май инвеститори и стартъпи могат да вземат участие в събитието INiTS START:IP Matching Day. Това е хибридна среща, която е насочена към технологии в ранна фаза на разработка и позволява на предприемачи, иновационни мениджъри и инвеститори да научат за най-новите разработки от академични и индустриални европейски звена. Също така има и възможност за нетуоркинг и откриване на потенциални нови членове на екипа, партньори и инвеститори.

Ще има и други възможности за създаване на контакти - например AVCO Investors Breakfast, която ще е на 31-ви май, както и цялата FinTechWeek 2022. Тя ще обхване множество теми от нови финансови услуги до блокчейн и др. Освен това ще има голям брой дискусионни сесии, както и 1:1 срещи, които ще помогнат на участниците да получат нови знания и да създадат бизнес контакти. Разбира се, инвеститорите и предприемачите ще имат и безброй други възможности да взаимодействат, тъй като програмата на събитието изобилства с тематични дискусии и сесии, които улесняват намирането на правилните хора.

С фокус над технологиите

ViennaUP'22 ще обърне голямо внимание на новото поколение технологии, които ще оформят нашето бъдеще. Те привличат голям интерес от предприемачи и инвеститори и са много обсъждана тема. Конференцията ще е домакин и на Sustainable Blockchain Hackaton, който иска да помогне на хора с дръзки идеи да работят с някои от най-добрите умове в индустрията, за да започнат да развиват своя проект. Друго важно събитие ще е HealthTech HHV Meetup, което ще обърне внимание на технологии за психично здраве, които да помогнат на хора по целия свят.

В програмата е и Smart City Summit. Както името му подсказва, той ще разглежда всички технологии за умни градове, като дава насоки на предприемачи и инвеститори кои ще са основните тенденции. Събитието ще има и специална секция Matchmaking, която ще помогне на участниците да намерят правилните партньори и потенциални инвеститори.

По време на ViennaUP'22 ще се проведе и Lead Today. Shape Tomorrow. Това е водещото европейско събитие за жените предприемачи и ще свърже над 2500 участници в хибриден формат. То продължава два дни и включва говорители, дискусионни панели, интервюта, стартъп състезания и още.

Друго важно събитие, което инвеститорите не трябва да пропускат, е Connect Day 2022, което ще позволи на корпоративни представители, предприемачи и инвеститори да се свържат помежду си и да си организират предварително В2В срещи. "Обичам да работя с млади, пламенни и висококвалифицирани хора върху нещо, което е ново и не е съществувало досега в света", казва Йохан "Ханси" Хансман, сериен предприемач и бизнес ангел. "Когато намеря правилните хора, ми е нужно час или два, за да реша дали да инвестирам в компанията им. Възнаграждаващо е, когато нещо, което мислиш, че е добра визия, най-накрая проработи. Това означава, че продуктът е купен от хора, изплатен е и можеш да го мащабираш и си променил света с него", допълва той.

"Пътешествието е трудно, но си заслужава", казва Флориан Капс, основател на Supersense. "Всичко започна с откачената идея да купим и спасим последната фабрика на Polaroid през 2008 г. От тогава досега беше много разнообразно пътешествие с много възходи и падения. Но мисля, че е много важно човек да премине през това, винаги да се бори за мечтите си и да прави това, което никой друг не прави", казва той.

Ако сте инвеститори или стартъп, ViennaUP'22 обещава именно вълнуващо пътешествие. За вдъхновение, за инвестиране, за нови възможности - препоръчваме ви да си запазите билет за Виена още сега!

Основни теми наViennaUP'22

  • FinTechWeek 2022
  • Блокчейн и свързани технологии
  • Устойчивост
  • Умни градове
  • Иновации във всички сегменти
  • Startup World Cup Austria
  • 5G International Exchange
  • Connect Day 2022
  • Развитие на кадри и лидерски умения


Акценти от програмата

  • Sustainable Blockchain Hackaton '22 powered by NEAR - 27.05.2022
  • Startup Live ViennaUP'22 - 27-29.05.2022
  • Smart City Summit - 30.05-01.06.2022
  • INiTS START:IP Matching Day - 30.05.2022
  • AVCO Investors Breakfast - 31.05.2022
  • Connect Day 2022 - 31.05.2022
  • 0100 Conference DACH - 01.06.2022
  • Lead Today. Shape Tomorrow. - 01.06.2022
  • Impact Days '22 - 02.06.2022