"Локомотив" (Пловдив) взе стадиона в "Лаута" под наем за 10 години

Веселин Марешки вече обяви намерението си да се оттегли от издръжката на "Локомотив"

© Надежда Чипева, Капитал

Веселин Марешки вече обяви намерението си да се оттегли от издръжката на "Локомотив"

Община Пловдив даде под наем за 10 години стадиона в парка "Лаута" на футболен клуб "Локомотив", а договорът беше обявен на церемония днес.


Съгласно условията футболният клуб се задължава да направи "определени инвестиции" по инфраструктурата на спортното съоръжение.


"Щастлив съм, че можем да помогнем на "Локомотив", предоставяйки им стадиона под наем още повече, че така ще могат да бъдат извършени и други инвестиции", заяви кметът Иван Тотев.




Той припомни направените до момента инвестиции от общината, сред които 1 милион лева за осветление, 60 хиляди лева за проекта на трибуна "Бесика". "Остават последни детайли, за да бъде бутната старата трибуна и да се изгради нова", каза още Тотев.


Административният директор на "Локомотив" Атанас Узунов съобщи, че първият мач на "смърфовете" на осветление ще е срещу "Ботев" (Враца) на 10 април.


Футболен клуб "Локомотив" се издържа от началото на сезона от Веселин Марешки, но наскоро той обяви, че има намерение да се оттегли след края на първенството.


По документи собствеността на клуба все още не му е прехвърлена. След напускането на бившия собственик Константин Динев, акциите бяха прехвърлени на 40-годишния столичанин Светослав Мушанов.


Стадион "Локомотив" вече веднъж беше даден на концесия на клуба при управлението на Галя Топалова, но по-късно се отказа поради невъзможността да изпълни концесионните условия по договора.


Узунов обяви още, че в клуба нямат проблеми, няма закъснения за изплащане на каквото и да е, премии и заплати се изплащат редовно.


"Клубът не е имал по-точен президент от Марешки, що се касае във финансово отношение. Заплатите се плащат на определено число. Даже се е случвало да форсираме нещата и футболистите да вземат заслуженото си преди дължимия срок. Ако даден мач се играе в събота и завърши успешно, то във вторник веднага се взимат премиите", заяви Узунов", който е и общински съветник.