Как ви помагаме да се борите с кражбата на самоличност

Google използва редица технологии, за да ви защити от кражба на онлайн самоличността ви и да гарантира сигурността и безопасността на профила ви в Google.

Потвърждаване в две стъпки

За още по-силна защита на профила ви в Google предлагаме на потребителите си потвърждаване в две стъпки. Този инструмент добавя още едно ниво на сигурност, като за вход в профила изисква не само парола, но и код за потвърждение. Дори паролата ви да бъде налучкана, отгатната или открадната, атакуващият не може да влезе в профила ви, без да въведе кода за потвърждение, който ще изпратим на мобилния ви телефон. Предлагаме потвърждаването в две стъпки на над 50 езика и в повече от 175 държави. Научете повече за настройването му.

Шифроване

Предприемаме много мерки, за да защитаваме личната ви информация от атаки и шпиониране. По подразбиране шифроваме връзката с Gmail между компютъра ви и Google – така активността ви в Google се предпазва от чужда намеса. Тази защита, известна като шифроване със SSL в рамките на цялата сесия, се прилага стандартно и когато сте влезли в Google Диск и много други услуги.

Предупреждения за подозрителна дейност в профила

Сигнализирали сме на много потребители, когато е имало признаци, че с профила им в Google се случва нещо необичайно – например в него се влиза от една държава съвсем скоро след влизане от друга. Във входящата поща в Gmail на потребителите се показва предупредително съобщение за този необичаен достъп. Също така понякога караме потребителите да променят паролите си, ако имаме основание да смятаме, че профилът им е компрометиран.

Удостоверяване на имейлите

В борбата срещу злоупотреби и стремежа да не се допуска спам във входящата ви поща Gmail използва удостоверяване на имейлите, за да определи дали съобщенията наистина идват от адреса, от който привидно са изпратени. Всички активни потребители на Gmail и хората, с които те си кореспондират, автоматично получават защита от заплахи срещу личната и финансовата си информация.

Защита срещу спам

Gmail ви защитава от спам и опасни имейли. Всеки ден услугата обработва милиарди съобщения и може да се похвали с изключителни постижения в предпазването на потребителите от спам – по-малко от 1% от нежеланите съобщения в Gmail достигат до входящата поща на потребителите. Когато разпространител на спам изпрати нов тип нежелана поща, системите ни често я разпознават и блокират от профилите в Google в рамките на минути. Така е по-малко вероятно съобщенията със спам, които може да навредят на компютъра ви или да опитат да откраднат личната ви информация, да успеят да го направят.