Бъдете действащо лице, а не страничен наблюдател

Онлайн или офлайн малтретирането причинява вреда. Научете подрастващите си деца кое е приемлива комуникация в мрежата и кое не. Ако подозирате, че може да са жертви на малтретиране или че участват в свързана с това дейност, намесете се. Съветите от партньорите ни също може да са полезни, когато водите тези разговори.

Инструменти за безопасност

Открийте инструментите на Google за безопасност, предназначени да помагат на семейството ви да следи репутацията си онлайн.

YouTube

Управление на коментарите в YouTube

Ако не харесвате нечии коментари за видеоклиповете или канала си, можете да блокирате този човек в YouTube. Това означава, че той няма да може да коментира нещата ви, нито да ви изпраща частни съобщения.

Научете повече

За да блокирате някого в YouTube, посетете страницата на канала му, чийто URL адрес трябва да е подобен на www.youtube.com/potrebitel/IME.

В раздела „Информация“ кликнете върху иконата на флагче.

Накрая кликнете върху „Блокиране на потребителя“.

YouTube

Споделяне на видеоклипове само с правилната аудитория

Независимо дали искате да запазите видеоклип частен, да го споделите с няколко приятели, или да го покажете на целия свят – има подходяща за вас настройка за поверителност. По подразбиране клиповете в YouTube са обществени, но лесно можете да изберете друга опция от „Настройки за поверителност“, докато качвате видеоклипа. Ако по-късно промените решението си, в състояние сте да зададете различна настройка за поверителност за вече качения клип.

Научете повече

За да промените настройките за поверителност, посетете своя Видеомениджър.

Намерете видеоклипа, който искате да промените, и кликнете върху бутона „Редактиране“.

Отворете падащото меню „Настройки за поверителност“.

Изберете „Обществен“, за да споделите видеоклипа с всички, „Скрит“, за да го гледат само потребителите с връзка към него, или „Частен“ – за споделяне с конкретни хора.

Кликнете върху „Запазване на промените“.

Google+

Спиране на нежеланите коментари или маркери

Ако предпочитате да не виждате нечии публикации в Google+, можете да блокирате съответния човек, като отворите потребителския му профил и изберете „Сигнализиране за/блокиране на [име на човека]“. В състояние сте също да спрете конкретни публикации, за да не се показват повече в потока ви.

Научете повече

За да блокирате някого от настолен компютър, отворете потребителския му профил.

Отстрани в потребителския профил кликнете върху „Подаване на сигнал за/блокиране на [име на човека]“.

Потвърдете, че искате да блокирате този човек.

Google+

Избиране чии актуализации да виждате в потока си

Какво да направите, ако бъдете добавени в кръговете на някого, с когото не желаете да взаимодействате? В случай че не искате да блокирате този човек, вместо това можете да използвате опцията „Спиране“. Така вече няма да получавате известия от него или от страницата му.

Научете повече

Отворете Google+.

Отворете потребителски профил/страница.

Кликнете върху стрелката под снимката и информацията на потребителския профил.

Изберете „Спиране на [човек/страница]“.

YouTube

Контролиране на коментарите за видеоклиповете ви

Лесно е да модерирате коментарите в канала си в YouTube. Можете да изберете да ги изтриете или тези от конкретни хора или с определени ключови думи да не се публикуват, преди да ги прегледате.

Научете повече

За модериране на коментар кликнете върху стрелката в горния му десен ъгъл, за да видите опциите.

Кликнете върху „Премахване“, за да свалите коментара от YouTube.

Или кликнете върху „Отнемане на достъпа до канала“, за да не може потребителят да публикува коментари за видеоклиповете и канала ви.

В Настройки за коментарите можете да деактивирате коментарите или да зададете да се изисква одобрение преди публикуването на всички нови.

От „Настройки за коментарите“ е възможно чрез филтри да задавате кой може да коментира в канала ви. В състояние сте също да блокирате коментарите с определени думи.

Вижте още инструменти за безопасност